
Son haftalarda hava sıcaklığının eksi değerlere düşmesi, göllerin buz tutmasına neden oldu. Buzla birlikte ayrı bir güzelliğe bürünen göller, tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Gölün üzerinde balık tutan, oynayan, ya da gezinti yapan vatandaşlardan buzun kırılmasıyla birlikte gölün içerisine düşerek yaşamını yitirenler oldu. Bu nedenle ziyaretçi potansiyeli fazla olan göllerde tedbirler de artırıldı. Yetkililer ise, buz tutan göllerin üzerine çıkılmaması için uyarıda bulunuyor.
Hava sıcaklıkları son haftalarda eksi değerlere düştü, göller, nehirler dondu. Tehlikeye aldırış etmeyen vatandaşlar, gölün üzerinde ya balık tutuyor ya oynuyor ya da kayıyor. Bu renkli görüntüler çoğu kez faciayla sonuçlanıyor. Son bir hafta içerisinde buz tutan göldeki buzların kırılmasıyla birlikte 10’a yakın kişi yaşamını yitirdi.
Sadece son birkaç günde bu konudaki medyaya yansıyan acı haberlerin bazıları şöyle: Bitlis’te donan buzun kırılmasıyla suya düşen korucu öldü
- Kütahya’da buz tutan gölette oyun faciayla bitti, 2 çocuk öldü
- Eskişehir’de buz tutan göletin üzerinde fotoğraf çektirmek isteyen genç düşerek yaşamını yitirdi
Bolu’da da, her gün yüzlerce ziyaretçi ve tatilci çeken Abant Gölü, Gölcük Gölü ve Yedigöller Gölü’nün donması üzerine yetkililer harekete geçti. Gölün kenarlarına uyarıca levhalar konuldu, görevli sayısı artırıldı. Görevliler gece gündüz nöbet tutmaya başladı.
Bolu İl Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, Abant Gölü, Gölcük Gölü ve Yedigöller Gölü’nün donduğunun altını çizdi. Akay, göllerin donmasıyla ‘Göle girmek tehlikeli ve yasaktır’ tabelaları astıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Memur sayısını artırdık ve ekstra talimat verdik. Gölü kış boyunca dört gözle bekliyorlar. Ayrıca göllerde gece gündüz nöbet tutuyoruz."
Akay, şuanda kadar boğulma vakası meydana gelmediğini ancak olmaması içinde bütün tedbirleri aldıklarını dile getirdi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!