
Maliye Bakanlığı, kamu kurumlarındaki döner sermaye işletmelerine neşter vurmaya hazırlanıyor. Döner Sermaye Kanunu u seçimden önce çıkarmayı planlayan Bakanlık, mevcut sistemi sil baştan yenileyecek. Kanunla beraber bakanlıklardaki döner sermaye işletmeleri tek çatı altında toplanacak, verimsiz olanlar ise kapatılacak.
Maliyeden üst düzey bir yetkili, "Bu kapsamda çok sayıda verimli olmayan işletme var. Bunların gelir gider hesabını yeniden yapacağız. Verimli olmayanlar kapatılacak. Bütün döner sermayelerin hesapları, fiyat politikaları da tek noktadan yürütülecek" dedi. Yasal düzenlemenin Haziran 2011de yapılacak seçimden önce tamamlanmasını hedeflediklerini aktaran yetkili, yeni sistemin şeffaf ve hesap verilebilir olacağını kaydetti. Yolsuzluk yapanlara da zararın iki katına varan oranlarda para cezası verilmesi gündemde. Maliye in verilerine göre bin 69u Sağlık Bakanlığı a, 893ü Milli Eğitim Bakanlığı a bağlı olmak toplam 2 bin 690 işletme bulunuyor. Bu kuruluşların yıllık geliri ise yaklaşık 20 milyar lira.
Döner Sermayeli İşletmeler Kanun Tasarısı Taslağı a göre işletme birimlerinin personel giderleri ek ödemeler dahil olmak üzere bütçe gelirinin yüzde 30undan fazla olamayacak. Bu oranı işletmeler itibariyle yüzde 20ye kadar indirmeye, yüzde 45e kadar çıkarmaya Maliye Bakanı yetkili olacak. Taslağın mali hükümler bölümüne göre işletme biriminin tahsil edilen aylık bütçe gelirinin yüzde 15i en geç takip eden ayın yirmisine kadar genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili muhasebe birimine yatırılacak.
Yeni düzenlemede gelir gider dengelerinin kontrolünün yanı sıra idarecilerin takdir hakkına da sınırlama getirilmesi üzerinde duruluyor.
İşletmeler hakkında performans kriteri oluşturulurken, fazla kazanç elde eden hastane gibi yerlerin gelirleri fiziki şartların iyileştirilmesinde kullanılacak. Hastanelerde, hastanın daha iyi hizmet almasının yanı sıra çalışanlar arasında eşitlik de gözetilecek.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!