• resmi ilanlar

Röportajlar

Fatma Marmara'nın kaleminden

GELECEĞİN A TAKIMI – 6. BÖLÜM

25.05.2014 14:33

 

BU GÜNDEN SONRA Kİ GÜNLER

Soma acısını yaşarken, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan da son 120 yılın en etkili yağışları ile can ve mal kaybı yaşandı. Ardından TEM Otoyolunda ki zincirleme kaza haberi ile yine yeni üzüntülere boğulduk. Dilerim 2014 yılının bu günden sonraki günleri tüm insanlar için acısız, üzüntüsüz, sağlık, barış, mutluluk ve güzellikler içinde yaşansın. Kara bulutlar üzerimizden dağılıp, yok olsun. 

 Bu hafta yazımı sol elimle yazmaya çalışıyorum. Zira ben de küçük bir kaza geçirdim ve sağ ön kolumda ayrılmamış kırık meydana geldiğini söyledi doktorlar. Parmaklarımdan omzuma kadar alçıya aldılar. 6 hafta da bu şekilde kalacağı söylendi. 3 gün zor durdum ve daha rahat bir alçı atel için bu defa da devlet hastanesine gittim. Yeniden kol grafisi ve tomografi çekildi. Kırık veya çatlak değil travma olduğu, 10 gün dirseğe kadar atelle korumamın yeterli olacağı söylendi.

Beni 6 hafta alçıya bağlı kalmaktan kurtaran Op. Dr. Barış ALKAN Beye, gayet rahat hareket etmemi sağlayacak ateli yapan Hemşire Ayşe Nur Erçetin ve tabi diğer hastanelerde ki tüm sağlık çalışanlarına, bizi sağlığımıza kavuşturanlara teşekkürlerimi sunuyorum. 

Bolu Gençlik Geliştirme Merkezi (Boluspor alt yapısı) ( Bu röportajlar PTT ligi bitmeden 2014 Nisan ayı sonlarında yapılmıştır) yazı dizime kaldığımız yerden devam ediyorum.

-Boluspor Kulübü, Bolu Gençlik Geliştirme Merkezi’n de yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?

Süreyya Kocadağ: Boluspor da herkes taraftar ve herkes yönetici. Takımlarına sahip çıkmak güzel ama örneğin: A gazetesi kendine göre bir takım kurmak istiyor. B gazetesi defantik bir takım kuruyor diye hocayı suçluyor, diğeri de ofansif bir kadro kuruyor diye suçluyor. Hocanın hangi kadroyu uygulama şansı var sizce?

-Samet Karakış: Burada en büyük sıkıntı, çok hızlı yönetimler değişti. Bir sistem kurma, planlama yapma şansı olmadı. Alt yapıdakiler için 13-14 yaşından 19 yaşına kadar 3 senelik 5 senelik program yapmak ve bu programdan hiç çıkmamak lazım. Ama yönetim değişiyor, program değişiyor ve her şey başa dönüyor. Yönetim değişse de gelen yönetici arkadaşların o programı devam ettirmesi gerekiyor ya da çok küçük değişiklerle sürdürmesi gerekiyor.

-Cüneyt Karakuş:  Alt yapılarda belirli bir sınır var ve her değişiklikte farklı davranılıyorsa olmuyor. Sabit bir planın olması ve buna da sabit kalınması gerekiyor. Karar vermek açısından da onun sonucunu görmek gerekiyor. Ekip başarılı mıdır, başarısız mıdır? Alt yapı oyuncuları nereye kadar getirmiştir? Kaç oyuncu vardır? Kaç oyuncu iyi takımdadır? Bunu görmesi için uzun soluklu olması gerekiyor. Öbür türlü kimsenin 6 ayda her şeyi değiştirme şansı yok. Değiştirebilir! 10 tirilyon harcarsanız şampiyonluğa oynarsınız.

-Boluspor’un önceki yıllarda durumu nasıldı?

-Süreyya Kocadağ: Eskiden Boluspor hem futbolcu yetiştirir, hem kendisi oynatır, hem de transfer yaparak para kazanırdı.

-Selahattin Kontrat:  Bakın bunu şimdi Anadolu da yapan takımlardan bir tanesi Gençlerbirliği. GB. Kulübü ilk başlarda profesyonel liglerde belli bir seviyeye çıktığı zaman Boluspor’un transfer politikasını izleyerek geldi. Kendini geliştirdi ve ondan sonra daha da geliştirerek en alt yaş guruplarına inmeye başladı.

Bu günümüze baktığınızda alt yapıda gördüğünüz eksiklikler nelerdir?

-Yılmaz Özen: Tüm Türkiye de olduğu gibi burada da sürecin gelişimine bakarsanız alt yapı da tabi ki eksikler var. Bir kere alt yapıda yüzde yüz bir bakış açısı yok. Her zaman için üst takım daha ilgi ve alakanın olduğu yer ve böyle olması da normal zaten. Yani biz bir kere alt yapıda yeterli sahaya sahip değiliz.

-Çetiner Erdoğan: Bizim şu anda tek eksiğimiz antrenman sahamızın, futbol sahamızın olmayışı, zaten bu Bolu’nun da eksiği. Tesis olarak her şeyimiz hazır ve tam gayet de iyi. 

-Şu anda çalışmalarınızda hangi sahaları kullanıyorsunuz.

-Çetiner Erdoğan: Bizim kendimize ait tapulu sahamız yok. Beden terbiyesi tarafından bize tahsis edilen aşağıda sahamız var. Bakımı bizim yönetim kurulumuz, kulübümüz tarafından yapılıyor. Hamam çayırında bir sahamız var, orası da bize tahsis edildi her iki sahaya antrenman için gidiyoruz. Yaz döneminde sorun olmasa da kış geldiğinde ve okullar başladığında havaların erken kararmasıyla sorun yaşıyoruz. 3 nolu sahamıza da yöneticilerin gayreti ile ışık yaptırdık ama şu an yeterince verimli değil.

Devam edecek

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: